IMG_20180707_172132.jpg

Het begon allemaal eind jaren tachtig. De  toen nog jonge muziekvereniging AMVZ, richtte een dweilorkest op. Onder de naam ‘Boerenkapel’ hebben de enthousiaste blazers vele feesten en evenementen opgevrolijkt met gezellige muziek. De muzikanten waren herkenbaar aan de blauwe boerenkiel met rode zakdoek. Later werd de naam veranderd in ‘Nep-Tunes’. Het dweilorkest verzorgde optredens tijdens de intocht van Sinterklaas, carnaval en tijdens Koninginnedag (heden Koningsdag). De muziekkeuze was in die tijd nog heel beperkt. De jonge vereniging was immers net gestart en zoekende naar muzikale kwaliteit en groei. Toch was dat niet de voornaamste reden van de blazers.  Het ging vooral om het plezier, en dat was er!

De naamsbekendheid groeide en optredens vonden ook steeds meer buiten Zeewolde plaats. Zo traden de Nep-Tunes op tijdens het stoomfestival in Almere, maar ook als paashazen en kerstmannen in diverse winkelcentra in Nederland. Zelfs de carnavalsoptocht in Keulen was voor deze club geen probleem.

In Zeewolde werd Nep-Tunes vooral bekend van de buitenevenementen in het dorp. Ook werden zij gevraagd om serenades te brengen bij jubilarissen. De muziekkeuze groeide met de jaren mee en werd steeds moderner. Helaas kwam er een einde aan het bestaan van deze club omdat de leden het steeds drukker kregen en het steeds moeilijker werd om een redelijke groep muzikanten bijeen te houden.

In 2016 is er een nieuwe generatie opgestaan die dweilorkest Nep-Tunes weer nieuw leven hebben ingeblazen. Een groep van 15 enthousiaste muzikanten is begonnen met repeteren. De muziekstukken die ze spelen is een mix van recente hits en nostalgische klassiekers. Het doel is nog steeds om plezier te hebben, en dat hebben wij!

 

Foto: Dweildag 2018 te Voorthuizen